KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Groots Jubileumconcert 50-jarig dirigentschap Nico Dijkman

Koor: Gemengd Koor The Special Singers
Datum: zaterdag 7 oktober 2023 om 19:30

Locatie: MFC De Menterne in Muntendam
Julianaplein 1, 9649 BX Muntendam

Beschrijving:

Op zaterdag 7 oktober 2023 is het 50 jaar geleden dat Nico Dijkman zijn eerste koor dirigeerde. Zijn muzikale loopbaan begon echter toen hij als cornetspeler lid werd van de Koninklijke Militaire Kapel. Bij de militairen kreeg hij de gelegenheid om aan het conservatorium in Zwolle de opleiding koor-directie te volgen. Al snel resulteerde dit in het dirigeren van kinder- en schoolkoren en later ook gemengde koren, mannen- en vrouwenkoren, muziekensembles en shantykoren.
In de loop der jaren is hij uitgegroeid tot een uiterst succesvolle en zeer gewaardeerde dirigent, die momenteel nog vier koren onder zijn hoede heeft: het Chr. Mannenkoor uit Appingedam, Gemengd koor ‘The Special Singers’ uit Uithuizermeeden, Shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ uit Muntendam en Vrouwenkoor ‘Vrolijke Noot’, eveneens uit Muntendam.

Een Jubileumcommissie, bestaande uit een aantal leden van de vier genoemde koren, is al sinds begin dit jaar bezig om dit Jubileumconcert vorm en inhoud te geven. De repetities van de vier koren staan dan ook al geruime tijd in het teken van het instuderen van het Jubileumrepertoire. Tijdens het concert treden de vier koren niet alleen op, maar worden ook een aantal nummers gezamenlijk uitgevoerd.

Vanwege het groot aantal zangers en muzikanten is qua locatie gekozen voor MFC De Menterne in Muntendam. Deze accommodatie is namelijk uitstekend geschikt voor dit muzikaal spektakel waaraan ruim 200 koorleden en muzikanten deelnemen.
Uiteraard ligt de muzikale leiding van het Jubileumconcert in handen van Nico Dijkman zelf.

Kaarten voor het concert zijn te bestellen via de volgende telefoonnummers:
The Special Singers :
0595-412375
Chr. Mannenkoor Appingedam:
0596-628000
Shantykoor De Scheepsjoagers en Vrouwenkoor Vrolijke Noot:
0598-616676