KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Chansons d'automne

Koor: Wijks Vocaal Ensemble
Datum: zaterdag 11 november 2023 om 20:00

Locatie: St Johannes de Doperkerk
Klooster Leuterstraat 35a Wijk bij Duurstede

Beschrijving:

Wijks Vocaal bezingt de veelkleurigheid van de herfst
Op zaterdagavond 11 november brengt het Wijks Vocaal onder de titel ‘Chansons d’automne’ een gevarieerd programma, passend bij de rijkdom aan kleuren en gevoelens die de herfst vertegenwoordigt. Op het programma staan liederen uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Van bekende en minder bekende componisten. Van Brahms, Schumann en Saint-Saëns tot Pärt, Whitacre en Lauridsen. Zowel a capella gezongen als begeleid op piano.
Behalve een tijd van oogsten, dankbaarheid en feesten markeert de herfst ook de periode waarin we meer naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk; het is ook de tijd van verstilling, melancholie en reflectie. Dit veelkleurige palet van sferen en stemmingen staat centraal in het herfstconcert. De algehele artistieke leiding ligt zoals altijd in de capabele handen van Bernhard Touwen. Rob Nederlof (piano) verzorgt de begeleiding. Jan van den Berg (dwarsfluit) en Bernhard Touwen (piano) leveren
een aantal instrumentale bijdragen.

Het Wijks Vocaal is een middelgroot gemengd koor, dat een niet meer weg te denken rol speelt in het culturele leven van de regio. Het bestaat sinds 1977 en telt zo’n veertig enthousiaste zangers. Het repertoire is klassiek en beslaat alle stijlperioden.