KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Jubileumconcert Vrede en Vrijheid

Koor: Kamerkoor Con Passione
Datum: zondag 8 oktober 2023 om 15:00

Locatie: De Spreng
Kerkstraat 50, Oude Wetering

Beschrijving:

LEIDEN - Kamerkoor Con Passione viert zijn jubileum met een buitengewoon concert op 7 en 8 oktober 2023, waarin het actuele thema 'Vrede en Vrijheid' centraal staat. Onder de bezielende leiding van dirigent Gilles Michels presenteert het koor een programma vol verrassende muzikale combinaties.
Een hoogtepunt van de avond zal de uitvoering zijn van "The National Anthems" van David Lang, een koorwerk in de minimalistische traditie. Samen met DansBlok, het Leids collectief van professionele dansers en dansmakers, en een prachtig strijkkwartet, prikkelt het koor alle zintuigen van het publiek en brengt het een indringende boodschap van eenheid en vrijheid.
Het programma van Kamerkoor Con Passione omvat een rijke variatie van ingetogen meditatieve stukken tot eigentijdse composities, allemaal gewijd aan het thema van Vrede en Vrijheid. Het koor neemt het publiek mee op een reis over de wereld, waarbij de klanken van Oekraïne tot Amerika en van Noord-Europa tot de oosterse wereld harmonieus samensmelten.
Het stuk "A Ukrainian Prayer" van componist John Rutter, geschreven tijdens de tragische oorlog in Oekraïne, vormt een krachtige brug tussen de jubileumconcerten in het voorjaar en najaar en herinnert ons eraan dat Vrede en Vrijheid nog altijd actuele thema's zijn.
Ter voorbereiding op de concerten heeft het koor intensief gerepeteerd tijdens een repetitieweekend op locatie, waar het de uitvoering van de prachtige dubbelkorige mis van Orlando di Lassus perfectioneerde. Werken van Pärt en Vasks worden verrijkt door het schitterende samenspel met het strijkkwartet.
Deze bijzondere gelegenheid mag u niet missen. Ervaar samen met Kamerkoor Con Passione de krachtige boodschap van Vrede en Vrijheid en laat u inspireren door de verbindende kracht van muziek.