Login

CantaRode Koorfestival 2019

Komend voorjaar wordt in Kerkrade voor de vijfde keer het Internationaal Koorfestival CantaRode gehouden. Zangkoren uit binnen- en buitenland die aan het festival willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden. CantaRode 2019 vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni 2019.

 

Het festival richt zich op kamerkoren die op een hoog niveau muziek willen maken.
CantaRode bestaat uit vier onderdelen: een concours, workshops & masterclasses, concerten in de regio en een publieksevenement. Aan het festival kunnen koren met een bezetting van 12 tot 32 zangers deelnemen. Zowel mannen- en vrouwenkoren als koren met een gemengde bezetting die aan de voorwaarden voldoen, zijn van harte welkom. Het festival is bedoeld voor amateurkoren, waartoe ook koren van universiteiten, hogescholen of conservatoria worden gerekend. 

 

Concours
CantaRode 2019 begint op donderdag 30 mei met een openingsconcert, waarbij alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vinden twee competitierondes plaats. Tijdens de eerste ronde moet elk koor minstens vier werken uit verschillende periodes zingen. Hiertoe behoort ook een keuzewerk van een componist uit het land waaruit het koor zelf afkomstig is. 

 

De volgende dag mogen de koren tijdens de tweede ronde hun programma helemaal zelf samenstellen. Dan is ook de inzet van muziekinstrumenten of solisten toegestaan. Een internationale professionele jury beoordeelt alle optredens.
Tijdens het slotconcert op zondag 2 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Koren kunnen tijdens het festival geldprijzen winnen, die variëren van € 250 tot € 1500. Naast prijzen voor de drie beste koren, zijn er ook prijzen voor onder meer de beste dirigent en een publieksprijs. 

 

Het concours van CantaRode vindt plaats in het geheel vernieuwde Parkstad Limburg Theater HUB in het centrum van Kerkrade. Andere onderdelen van CantaRode vinden plaats in de 12e-eeuwse Abdij Rolduc of de omliggende regio. Omdat Kerkrade dicht bij zowel Duitsland als België ligt, is er voor de koren ook gelegenheid om zich tijdens concerten in de euregio internationaal te presenteren. 


Inschrijven
Inschrijven voor CantaRode Internationaal Koorfestival kan tot en met 15 december 2018 via www.cantarode.nl 

Inschrijfformulier: http://cantarode.nl/reglement/inschrijven/

Reglement: http://cantarode.nl/reglement/reglement-2019/