Login

Vijfde koorfestival CantaRode van 30 mei – 2 juni

Internationale top-koren komen naar Kerkrade

Tijdens het koorfestival CantaRode komen tien internationale top-koren uit alle delen van de wereld naar Kerkrade. Het openingsconcert wordt verzorgd door een van Duitslands beroemdste vocaal ensembles – Calmus – uit Leipzig. In totaal nemen meer dan 500 zangers van 55 verschillende koren aan het festival deel. De zangkoren komen uit alle delen van de wereld: van Noorwegen tot de Filipijnen en van Brussel tot Moskou.

 

Concours

Het is dit jaar de vijfde keer dat het internationaal koorfestival wordt gehouden. Het hart van het festival is een concours waaraan zangkoren uit België, Duitsland, Filipijnen, Litouwen, Nederland, Noorwegen en Rusland deelnemen. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni gaan zij in Theater Kerkrade muzikaal de strijd met elkaar aan. De koren worden beoordeeld door een internationale jury van top-dirigenten en musici. Bijzonder is dat de zangers allemaal amateurs zijn, die echter op een zeer professioneel niveau muziek maken. Publiek is van harte welkom bij het concours. Tickets zijn verkrijgbaar aan de zaalkassa.

 

Clamus Ensemble

Rond het concours zijn er ook diverse andere optredens in Kerkrade en omgeving gepland. Op donderdagavond 30 mei wordt het festival geopend met een concert van het Calmus Ensemble uit Leipzig. Dit is een van de beste vocaal ensembles van Duitsland. Tijdens dit concert zullen ook de koren die aan het concours deelnemen zich kort presenteren. Het openingsconcert vindt plaats in Theater Kerkrade. Kaarten zijn te bestellen via Parkstad Limburg theaters (www.plt.nl).

 

Concerten in de regio

Op vrijdagavond verzorgen de koren gastoptredens op vijf plekken in de regio: Landgraaf, Schimmert, Schinveld, Wittem en in Verviers in België. D

 

Singalong

Als op zaterdagavond het wedstrijdgedeelte is afgesloten, is het tijd voor feest. In de binnentuin van Abdij Rolduc vindt dan een zogeheten ‘Singalong’ plaats. De koren zingen in een informele sfeer liederen uit hun eigen land, maar ook internationale evergreens. De koren zingen apart, maar kunnen spontaan elkaar ondersteunen. Het publiek mag meezingen. De toegang is gratis.

 

Meezing Carmina Burana

Tijdens de laatste dag van het festival (zondag 2 juni) leidt de Amerikaanse dirigent Brady Allred in Abdij Rolduc een workshop ‘Meezing Carmina Burana’. Z

 

Workshop dirigenten

Op zondag 2 juni is er ook een workshop voor koordirigenten en koorbestuurders. 

 

Alle informatie over de activiteiten tijdens CantaRode is terug te vinden op www.cantarode.nl

 

CantaRode
International Choral Festival 

E: info@cantarode.nl
M: +31621503933
I: www.cantarode.nl