Login

Methode: Een leven lang zingen

De KCZB heeft een nieuwe methode voor (kinder)koren ontwikkeld. Hiermee bevestigt de KCZB haar missie 'een leven lang zingen' door te investeren in een methode die algemene muzikale vorming al op jonge leeftijd mogelijk maakt. 

Drie onderdelen maken deze methode uniek: de drie begeleidende boekjes, de melodieharp en een ondersteunende website: www.eenlevenlangzingen.nl
Drie begeleidende boekjes, waarvan elk deel bestaat uit de volgende componenten:

  • liedjes
  • theorie
  • vragen en opdrachten
  • ritmische gehoorvorming
  • melodische gehoorvorming
  • stemvorming


Liedjes vormen de basis en het referentiepunt voor alle componenten. De lesstof voor theorie en gehoorvorming verwijzen voortdurend terug naar de liedjes. Het thuis oefenen van deze liedjes wordt extra gestimuleerd door het gebruik van de cimbaal (de melodieharp); Spelen en zingen gaan dan hand in hand. 


De papieren versie wordt aangevuld en ondersteund door een bijbehorende interactieve website. Hier kunnen leerlingen terecht voor oefenseries om het noten lezen te oefenen; de vragen en opdrachten rondom de theorie krijgen hier een auditief vervolg. Gehoorvorming (zowel ritmisch als melodisch) vindt hier zijn verrijking door middel van tientallen luisteroefeningen die de leerlingen in hun eigen tempo kunnen maken. Daarnaast is dit de ideale plaats om oefeningen rond stemvorming te verduidelijken door middel van korte illustratieve filmpjes, luisterfragmenten en begeleidingen.

Auteur van deze methode is Rintje te Wies, artistiek leider van het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir. Vanuit deze hoedanigheid heeft hij in de afgelopen 15 jaar tientallen jongens (en ook meisjes) opgeleid in de koorscholen in Roden en Kampen. Deze nieuwe methode is dan ook gebaseerd op de jarenlange ervaring die hij hiermee heeft opgebouwd.

> Klik hier voor de brochure

> Algemene leveringsvoorwaarden van de KCZB

GEGEVENS AANVRAGER EEN LEVEN LANG ZINGEN

Controleer uw adres s.v.p. goed

BESTELLING EEN LEVEN LANG ZINGEN

Het is mogelijk om meerdere artikelen te bestellen,
vergeet niet het aantal in te vullen.
 

Deze koffer bevat:
     - melodieharp 
     - boekje 'Een leven lang zingen - Deel 1'  (BM1501)
     - melodiekaarten - Deel 1 (BM1501k)

Prijs KCZB leden 
€ 95,00 -20%  (€ 76,00)

 

Deze zit niet standaard in de koffer!

Prijs
 € 9,50

 

Particulieren KCZB leden
€ 19,50 -20%  (€ 15,60)

 

Prijs
€ 5,00

 

Particulieren KCZB leden
€ 19,50 -20%  (€ 15,60)

 

Prijs
€ 5,00

 

Particulieren KCZB leden
€ 19,50 -20%  (€ 15,60)

 

Prijs
€ 5,00

 

VERZENDEN:

De bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW en exclusief portokosten.

De bevestiging van deze bestelling wordt gezonden aan het door u ingevulde e-mailadres. Mocht u geen bevestiging ontvangen, dan kan het zijn dat het bevestigingsbericht is verplaatst naar uw spambox. Als u hier ook geen bevestiging ontvangen heeft, neem dan contact op met een van onze medewerkers.