Login
Inloggen

England comes to Willibrord

Datum: 2017-11-19 om 15.30 uur


Locatie: Willibrorduskerk, Ter Apel

Beschrijving:

Het concert staat in het teken van Engelse koormuziek, dat wij als KCZB Regio Noord graag willen promoten. Het is ons gelukt om een tweetal gerenommeerde koren uit te nodigen die in de
Willibrorduskerk in Ter Apel een prachtig programma presenteren.

De Rooms Katholieke Sint Willibrordus is een neogotische hallenkerk uit 1880/1881. Sinds eind 2010 beschikt de kerk over een Engels Victoriaans orgel uit 1891 met een licht romantische klankkleur. Het orgel past dan ook uitstekend bij een concert dat in het teken staat van Engelse koormuziek.
De organisten Sietse de Vries en Pieter Pilon zullen het orgel laten horen tijdens het concert.

Roden Girl Choristers
Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers zet zich in voor het ontwikkelen van jong zangtalent. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van artistiek leider Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. Jonge meisjes worden in het opleidingstraject voorbereid op een auditie als chorister. Geschoeid op Anglicaanse leest, wordt het koor geïnspireerd door het heldere, strakke, open klankidioom van de Engelse jongens- en meisjeskoren. Uitwisselingen met collegakoren
uit Engeland, zoals dat van St. John’s College, Cambridge en het University Choir van St. Andrews dragen ook bij aan de muzikale vorming van de choristers. Het koor musiceert op topniveau en heeft een plaats op de belangrijkste concertpodia in heel Nederland en in het buitenland.

Vocaal Ensemble Chaverim
De naam Chaverim komt uit het Hebreeuws en betekent gabber, vrienden. Dat willen de
koorleden zijn voor elkaar. In de loop der jaren is niet alleen de koorstijl maar ook het
repertoire behoorlijk veranderd.Het repertoire is divers en varieert van moderne geestelijke en wereldlijke muziek tot muziek uit de vroegbarok.
Dit lustrumjaar staat in het teken van de Engelse Koormuziek met als hoogtepunt afgelopen
oktober een reis naar Cambridge, de bakermat van de Engelse koortraditie. In Ely heeft
het koor gezongen in de Lady Chapel, de kapel waar onder andere John Rutter zijn cd’s
opneemt vanwege de geweldige akoestiek. Ook mocht het koor een Choral Evensong verzorgen in de Kathedraal van Norwich, volledig in Engelse traditie uitgevoerd.