Login

Midzomerconcert

Datum: 30-06-2019 om 15.00, eind: 16.30

Locatie: Grote Kerk - Kerkstraat 20 te 's-Hertogenbosch

Beschrijving:

Het programma voor het jaarlijkse Markante Midzomerconcert van Vocaal Ensemble Markant staat dit keer in het teken van de samenwerking met het professionele kamerorkest Concerto Brabant (het enige beroepsorkest dat de stad ’s-Hertogenbosch rijk is) waarmee Markant al vele malen heeft mogen concerteren.
De combinatie strijkorkest / koor is zeer speciaal vanwege de enorme rijkdom aan klankschakeringen. De stem en de aangestreken toon van de snaren mengen prachtig en smelten samen tot één sonoor geluid. Van fluweelzacht naar krachtig en stralend, zonder dat de balans met het koor in gevaar komt.
Het programma bestaat uit koorwerken van Ola Gjeilo en Arvo Pärt. Het is een muzikale expressie van de teloorgang van het paradijs, door zonde naar het aards bestaan.
Concerto Brabant zal ook twee stukken spelen zonder koor: één van de Engelsman Benjamin Britten die diep bewonderd werd door Arvo Pärt, en het Cantus in memoriam Benjamin Britten van Pärt zelf.
Zondag 30 juni – Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch – aanvang: 15.00 uur
Kaarten à €20,00 pp (kinderen t/m 18 jaar €10,00 pp) zijn te reserveren door een e-mail te sturen naar: info@markant-vocaal.nl of te bellen met: 06-12337956.
Ook op de dag zelf zijn er kaarten te verkrijgen aan de kerk.