Login

Concert A la bataille

Begin: 28-09-2019 om 15.00
Eind: 29-09-2019 om 17.00

Locatie: Waalse Kerk, Den Haag

Beschrijving:

Concert 'A la Bataille!'
Op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019 geeft het Haags Renaissance Kamerkoor twee concertuitvoeringen waarin het 14 unieke koorliederen zal zingen uit de tijd van de Renaissance op het thema 'oorlog en vrede'. De concerten vinden plaats van 15.00 tot 16.30 uur in de Waalse kerk, Noordeinde 25 te Den Haag.
De Renaissancetijd was namelijk ook een periode van strijd en oorlog tussen de opkomende staten van Europa en dat had grote impact op de mensen van die tijd. Muziek was een manier om al die emoties te vertolken die daarbij horen: van angst en pijn, wanhoop en verdriet, maar ook van heldenmoed, hoop en dankbaarheid voor de overwinning. Zo ontstond een apart genre, de Battaglia, waarin 'strijd' in muziek werd uitgebeeld.

Behalve over oorlog gaan onze liederen ook over de zo vurig gewenste vrede. Als tegenwicht zingen we daarom ook liederen van stille devotie en het verlangen naar de komst van Gods heil op aarde die een einde moet maken aan oorlog en strijd. Liederen die gaan over hoe kostbaar vrede is, vele malen kostbaarder dan alle rijkdom, goud en juwelen van de hele wereld bij elkaar. En hoe dankbaar we mogen zijn dat wij hier vandaag de dag in vrede mogen leven.

Het Haags Renaissance Kamerkoor brengt al ruim 36 jaar met veel succes koorwerken uit de tijd van de Renaissance voor een vast en enthousiast publiek. Dirigent Enrico Ruggieri, gespecialiseerd in 15e en 16e eeuwse koormuziek, legt boeiende verbindingen tussen de Renaissance en de tijd daarna in zijn muziekkeuzes. Het koor zal begeleid worden door het ensemble Embrass dat speelt op oude instrumenten zoals baroktrombones en een schalmei.