Login

Misa Tango - Martín Palmeri en Liebeslieder-Walzer - Johannes Brahms

Datum: 08-11-2019 om 20.00, eind: 22.30


Beschrijving:

De wals en de tango kent iedereen natuurlijk wel, maar daarbij denk je niet zo snel aan een koor. Concertkoor Rijswijk laat op 8 november 2019 horen dat er componisten zijn die koorwerken op dansmuziek hebben geschreven!

Johannes Brahms bijvoorbeeld. Door zijn “Liebeslieder-Walzer” loopt niet alleen de liefde als een rode draad, maar ook de door hem bewonderde Weense wals. Deze prachtige liederen, mogelijk geïnspireerd door Brahms’ gefrustreerde liefde voor Clara Schumann, worden afwisselend gezongen door koor en solisten.

Ook de Argentijnse componist Martín Palmeri heeft dansmuziek gebruikt. Zijn Argentijnse Misa a Buenos Aires, ofwel de Misa Tango, staat bol van de tangoritmes, en er is een belangrijke rol weggelegd voor de bandoneon.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door Wendy Roobol, sopraan; Carine Vinke, alt; Leon van Liere, tenor; Vincent Spoeltman, bariton; Gerard van Duinen, bandoneon; Yuliya Urinyova en Luba Podgayskaya, piano; het Holland Symfonie Orkest en dansgroep Dancing Forever. Het geheel staat onder leiding van dirigent Daniël Salbert.

Het concert vindt plaats op vrijdag 8 november 2019, aanvang 20.00 uur, in de Bonifatiuskerk, Van Vredenburchweg 69, 2282 SE Rijswijk;
Toegangsprijs € 22,- in de voorverkoop; € 25,- aan de zaal. Tot 18 jaar: € 18,-.

Voorverkoop: Wereldwinkel, Kerkstraat 1b, 2282 BL Rijswijk; Oud-Rijswijk, Drogisterij & Parfumerie, Herenstraat 35, 2282 BP Rijswijk; of via de website https://concertkoorrijswijk.nl