Login

King Arthur

Datum: 13-10-2019 om 16.00, eind: 17.30

Locatie: Cultureel Centrum Pr. Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten 071 561 4848

Beschrijving:

Luister- en kijkspel: King Arthur van Purcell

Vocaal Vrouwenensemble Vox Clara en barokensemble The Broken Consort bundelen dit najaar de krachten in een gezamenlijke uitvoering van King Arthur van Henri Purcell (1659-1695).
De uitvoeringen vinden plaats in Theater Warenar in Wassenaar (zaterdag 12 oktober, 20.00 uur) en het Cultureel Centrum in Voorschoten (zondag 13 oktober, 16.00 uur).
King Arthur is een Semi Opera in vijf aktes, op muziek van de Engelse componist Henri Purcell en tekst van John Dryden. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in Londen in 1691.

Het verhaal gaat over strijd, liefde en het idyllische leven op het platteland.
Oswald, de koning van Kent en een Saks, maakt Emmeline, die verloofd is met de Britse koning Arthur, het hof. Dat wordt vechten. De veldslag loopt af in het nadeel van de Saksen, maar Oswald schaakt alsnog Emmeline. Arthur gaat naar haar op zoek, vergezeld door de wijze raad van Merlijn. Maar er volgen ontberingen. Dwaallichten brengen de ridders van de wijs. Sirenen proberen Arthur te verleiden. Het gezelschap belandt uiteindelijk in een betoverd bos. Maar gelukkig volgt aan het einde de verzoening. Er volgt een lofzang op Engeland.

De uitvoering staat onder leiding van dirigente Maria Rosenmöller.
De toneelregie ligt in handen van Johanna Terpstra.
Kaarten (15 euro volwassenen; 5 euro jeugd t/m 18 jaar) zijn verkrijgbaar via de website van Vox Clara en bij leden van het koor en orkest.