Login

Requiem door Vocapella

Datum: 08-11-2020 om 14.30, eind: 15.30

Locatie: Lodewijkskerkje, Kerstraat 64, 5061 EK Oisterwijk

Beschrijving:

Het prachtige Lacrimosa, daar begon het een paar jaar geleden allemaal mee. Al bij het instuderen voelden we dat deze muziek ons als vocaal ensemble heel goed past. Er volgden andere stukken zoals het Hostias en het Introit, en het smaakte naar meer. Langzaamaan borrelde het stoutmoedige idee op om met twaalf zangeressen, een dirigent en een pianist het Mozart Requiem te gaan uitvoeren. Iets waar je normaal gesproken toch een groot gemengd koor en een flink orkest bij nodig hebt.

Onze dirigent Jenny van Spaendonk ging hard aan het werk om alle muziek te arrangeren, wij als zangeressen studeerden alles in, en onze pianist Rick Schilders ging piano spelen...heel veel piano spelen. Hij speelt alle partijen die normaal gesproken door een heel orkest worden gespeeld.


Wegens groot succes, vorig jaar, is het 8 November 2020 weer zover, U bent van harte welkom in het Lodewijkskerkje in Oisterwijk.
We zingen een uur zonder pauze. Volgens goede traditie is het een gratis concert waarbij we een vrijwillige bijdrage zeer op prijs stellen.