Login

Salve Regina

Koor: St. Joriskamerkoor
Datum: zaterdag 13 november 2021 om 20:15

Locatie: Sint-Joriskerk, Amersfoort
Hof 1, Amersfoort

Beschrijving:

Op 13 november geven we onder leiding van onze dirigent Wouter Verhage na de lange coronastilte weer een concert in onze ‘eigen’ Sint-Joriskerk. Het was zwaar om zo lang zonder het samen zingen te moeten leven. Het heeft echter onze passie voor de prachtige composities en de schoonheid van de koorklank alleen maar aangewakkerd. We kunnen niet wachten om dit weer te kunnen delen met u als trouw publiek. Het programma is een eerbetoon aan beroemde hoogtepunten uit de koorliteratuur, stukken die hun plek in de muziekhistorie hebben bewezen.
Wat ons betreft hoort ook Arvo Pärt inmiddels in het rijtje van ‘de grote genieën’ thuis. Zijn invloed op de hedendaagse koormuziek is groot. Inmiddels 86 jaar oud schrijft Pärt als het ware nu geschiedenis. Reden genoeg om dit programma af te sluiten met diens indrukwekkende ‘Salve Regina’.
Instrumentale medewerking wordt verleend door organiste Dorien Schouten.
Toegang € 15,00/jongeren t/m 18 jaar gratis; toegang is uitsluitend met een coronapas.
Kaarten zijn rechtstreeks verkrijgbaar via de link op de voorpagina van onze website www.stjoriskamerkoor.nl. U kunt ze desgewenst ook via een van onze koorleden bestellen.