Login

Lied van de Vrijheid, een muziekverhaal

Koor: Hoogeveens Christelijk Mannenkoor
Datum: donderdag 19 mei 2022 om 20:00

Locatie: theater de Tamboer
Hoofdstraat 17 7902 EA Hoogeveen

Beschrijving:

“Lied van de Vrijheid” een muziekverhaal.

Hoogeveen – Op donderdag 19 mei 2022 wordt er in theater de Tamboer een prachtig muziekverhaal “Lied van de Vrijheid” uitgevoerd door het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor (HCM).

De bekende schrijfster Marga Kool heeft voor het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor HCM een indrukwekkend verhaal met liedteksten geschreven. Componist, pianist en dirigent Gezinus Veldman is de toondichter van de prachtige en aansprekende muziek. Door deze samenwerking is een indringend en onvergetelijk muziekverhaal ontstaan.

Marga Kool zal zelf het verhaal voordragen dat over een langere periode van de Drentse en Hoogeveense geschiedenis gaat. Het is een verhaal over oorlog en bevrijding, maar ook over emigratie, over heimwee en weemoed. Het is een muziekverhaal dat gaat over alles wat met vrijheid te maken heeft en dat daarom ook vandaag de dag nog uiterst actueel is.
Het verhaal wordt afgewisseld met en ondersteund door muziek en foto’s en filmbeelden. Liederen worden gezongen door het HCM, solisten en kinderen. De algehele- en muzikale leiding ligt in de vertrouwde handen van Gezinus M. Veldman.

Medewerking aan dit prachtige muziekverhaal worden verleend door Marga Kool, verteller; Nine Roest, sopraan; Adri van der Weyde, tenor; Ronny Koekoek, bas; Tim Nijhuis, trommel en Ruben Dekker op trompet.


De kaarten voor dit prachtige muziekverhaal zijn via de website (www.detamboer.nl) en de kassa van het theater de Tamboer te bestellen en kosten € 15,00 incl. pauzedrankje.


Komt allen om dit unieke muziekverhaal met ons mee te beleven!