Login

Trois Beaux Oiseaux de Ljouwert- Jubileumconcert Leeuwarder Kamerkoor i.s.m. Sigrid Kingma dichter van Friesland

Koor: Leeuwarder Kamerkoor
Datum: zaterdag 4 juni 2022 om 20:15

Locatie: Grote Kerk Leeuwarden
Bredeplaats 4 8911 EP Leeuwarden

Beschrijving:

Jubileumconcert LKK: Trois Beaux Oiseaux de Ljouwert


2022 staat voor het Leeuwarder Kamerkoor in het teken van haar 40-jarig bestaan. Eigenlijk was dat in 2021, maar er kon toen vanwege corona geen aandacht aan besteed worden. Daarom wil zij dit heuglijk feit nu vieren met het concert Trois Beaux Oiseaux de Ljouwert. Hiermee wil zij tevens haar visie op Utopia laten horen vanuit de verbinding tussen natuur, leven en muziek, mede geïnspireerd door het culturele programma ARCADIA.

Het Leeuwarder Kamerkoor zal het publiek een breed spectrum van muziek laten horen, steeds rondom het thema natuur; liederen uit verschillende tijden, van componisten uit diverse landen, zoals Monteverdi, Strategier, Britten, Saint-Saëns en vele anderen. De titel van het concert is gebaseerd op het ontroerende stuk van Ravel, Trois beaux oiseaux du Paradis, waarin een vrouw, wachtend op de terugkeer van haar geliefde uit de oorlog, spreekt met drie vogels.
De dirigent van het Leeuwarder Kamerkoor Eduardo López Cabello heeft speciaal voor dit concert een stuk gecomponeerd op de tekst van Aed Levwerd, een gedicht van Douwe Tamminga en een eerbetoon aan onze stad Leeuwarden.
Met veel plezier laat het LKK weten, dat aan dit programma zal deelnemen de Dichter fan Friesland, Sigrid Kingma.

Het Leeuwarder Kamerkoor hoopt met deze prachtige liederen een bijdrage te leveren aan het besef dat natuur en cultuur ten diepste met elkaar verbonden zijn.


Zaterdag 4 juni, aanvang 20.15, Grote of Jacobijnerkerk, Bredeplaats 4
8911 EP Leeuwarden

Toegang: Online ticket € 17,50 (+ 0,75 transactiekosten)
Aan de kassa contant € 20,-
Kinderen tot 12 jaar gratis

Achtergrondinformatie, e-tickets en kaarten reserveren op
http://www.leeuwarderkamerkoor.nl/