Login

KCZB.nl - Nieuws - ​​​​​​​Doet u ook mee aan de verkiezing 'Vereniging van het Jaar'.

Geplaatst op: 03-04-2019

Verenigingen in de sectoren cultuur en sport komen ervoor in aanmerking. Rabobank, NOC*NSF, het LKCA en Kunstbende organiseren ook in 2019 de verkiezing Vereniging van het Jaar en heeft tot doel de kracht van cultuur- en sportverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen. 

Inschrijven kan tot en met 13 mei. Van 6 mei tot 7 juni mag er gestemd worden. Alle verenigingen en stichtingen kunnen gebruik maken van gratis promotiemateriaal om hun achterban te mobiliseren. Op 11 juni worden de sport- en cultuurclubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de cultuurwereld. De vakjury beslist welke cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mag noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt.

> Klik hier voor meer informatie en inschrijven