KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Feestelijk jubileumconcert de Messiah van Händel

Koor: Oratoriumkoor Kennemerland
Datum: zaterdag 25 februari 2023 om 19:30

Locatie: Philharmonie
Lange Begijnestraat 11

Beschrijving:

Jubilerend Oratoriumkoor Kennemerland zingt de Messiah van G.F. Händel
Ter gelegenheid van zijn 110 jarig bestaan voert Oratoriumkoor Kennemerland op zaterdag 25 februari 2023 de Messiah uit, een bij zangers en publiek geliefd koorwerk waarvan het Hallelujah een juichend hoogtepunt vormt.
Georg Friedrich Händel (1685-1759) schreef de Messiah in 1741 en had daar slechts 24 dagen voor nodig. Hij schijnt bij het componeren van het Hallelujah gezegd te hebben: “Ik geloof dat ik de hemel en God voor me heb gezien”.
Omdat niet het lijden maar de wederopstanding centraal staat is dit oratorium licht van toon. Gedragen en vlotte, ritmische delen wisselen elkaar af. De afwisseling tussen de solistische delen (sopraan, mezzosopraan, tenor, bariton) en koordelen maken de Messiah tot een levendig werk, waarin het koor de drijvende kracht vormt. Het Promenade Orkest zorgt voor een professionele begeleiding.
Dirigent Annelies Smit weet als geen ander bezieling te geven en het publiek te raken. De rijke schakering aan emoties maken de Messiah tot een hoopgevend, inspirerend en meeslepend meesterwerk. Voor het jarige koor een feest om te zingen!
De uitvoering is op zaterdag 25 februari 2023 in de Grote Zaal van de Philharmonie in Haarlem. Aanvang: 19.30 uur.
De toegangsprijs is € 35,. Kaarten kunnen besteld worden via de website van de Philharmonie.