KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND
Terug naar concertagenda

Ars Musica Muziekdag

Koor: Concertkoor Ars Musica
Datum: zaterdag 15 juni 2024 om 12:30

Locatie: Evangelische Broedergemeente
Zusterplein 12a, Zeist

Beschrijving:

Op 15 juni barst het van de muzikale activiteiten in en rond de Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk in Zeist. Zo zijn er workshops, concerten, een muzikale voorstelling en een heus Ars MusiCafé waar je kunt eten, drinken en elkaar ontmoeten.
Zo kun je genieten van een middagconcert in de Oude Kerk met Engelse koormuziek. Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin je wordt uitgenodigd mee te zingen.
Voor kinderen én volwassenen is er de voorstelling De vogelvrije viool. Met een eeuwenoude viool als reisgenoot maak je een muzikale tijdreis. Onderweg maak je kennis met zijn bouwer, wereldberoemd in de 17e eeuw. Maar in de 21e eeuw blijkt deze Italiaan een lastpak te zijn. Of valt dat toch wel mee…? Tijdens de voorstelling hoor je delen van een aantal werken voor strijkorkest uit verschillende stijlperioden.
Je kunt ook zelf aan de slag en actief bezig zijn. Zo kun je tijdens de workshop koorzang ervaren hoe ontspannen koorzingen kan zijn. Margreet Rietveld zal je dit aan de hand van diverse oefeningen laten ontdekken.
En bij de stadswandeling heb je de mogelijkheid om even de benen te strekken. De Evangelische Broedergemeente (EBG) staat in een prachtige omgeving, naast Slot Zeist. Bij de wandeling, onder leiding van een gids, kom je langs meerdere delen van het oude Zeist
Voor kinderen is er ruimte om te knutselen, spelen en dergelijke in het Koetshuijs, naast de EBG.
Hoe muziek van Bach en Rachmaninov samengaan, kun je ervaren tijdens het avondconcert. De pure schoonheid en muzikale fantasie van Bachs Orkestsuite (met de spectaculaire Badinerie) en zijn Lutherse Mis roepen net zo goed kippenvel op als veel Russische koormuziek, zoals de wereldberoemde Vespers van Rachmaninov.

Meer informatie over het programma van de Ars Musica Muziekdag is te vinden op de website van Ars Musica, www.arsmusica.nl. Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar voor deze dag, voor het boeken van een losse workshop tot een dagticket. Kijk op de website voor meer informatie.