KCZB - DE GROOTSTE KORENBOND VAN NEDERLAND

KCZB.nl - Nieuws - Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.

Geplaatst op: 03-06-2024

Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee.

Op maandag 3 juni is een grootschalige campagne van start gegaan tegen de voorgenomen btw-verhoging van 9 naar 21% in 2026. De campagne is een initiatief van een zeer brede coalitie uit de wereld van de cultuur, sport, horeca, boeken en media. KCZB staat via het lidmaatschap van Koornetwerk Nederland vierkant achter de campagne omdat een hogere btw ook voor zingend Nederland grote gevolgen zal hebben.

In de landelijke (en veel regionale) bladen verschenen paginagrote advertenties waarin aandacht gevraagd wordt voor de consequenties van een hogere btw. Het publiek is gevraagd om de advertentie uit te knippen, voor het raam te hangen en daarmee een selfie te maken, om die vervolgens op de socials te posten met #geenhogerebtw.

Alle organisaties die meedoen, roepen hun leden/achterban op om de actie massaal te delen op sociale media en andere kanalen. Er is een website in het leven geroepen waarop ook enkele petities tegen de btw-verhoging te vinden zijn: www.geenhogerebtw.nl.

We doen een dringend beroep op ons nieuwe kabinet om deze maatregel uit het regeerakkoord te schrappen. Het delen van deze boodschap wordt op prijs gesteld!